Esittelyssä Swedeliner Linerjet 150

By 20/03/2018Uncategorized

Sukitustyökalut

Esittelemme työkalun mitä käytämme sukitustöissä. Sarjassa esitellään sukituksessa käytettäviä työkaluja laidasta laitaan ja kerrotaan pääpiirteittäin mitä työkalulla tehdään. Tällä kerralla vuorossa on Swedeliner Linerjet 150.

Linerjet

Linerjet, tuttavallisemmin ”Jetti”, on yksi monista työkaluista joita käytetään sukan asentamiseen eli ”ampumiseen” viemäriputkeen. Jetti toimii paineilman avulla.

Laitteen sisällä on kumipalje, joka kiinnipaisuessaan luo tiiviin ilmalukon sukan ulko- ja sisäpuolen välille. Kun sukan sisäpuolelle syötetään paineilmaa, kääntyy jetin suuttimeen asennettu sukka oikeinpäin ja sukka tulee laitteesta ulos. Sen jälkeen avataan ilmalukko ja jetin sisään syötetään lisää sukkaa, suljetaan ilmalukko ja lisätään ilmaa sukan sisäpuolelle.

Toisinsanoen sukitus etenee putkessa eteenpäin.

Jetti mahtuu hyvin kokonsa puolesta ahtaimpaankin tilaan sukitusta tehtäessä. Koska laitteessa ei ole itsessään säiliötä, on sukka mahdollista asentaa heti epoksoinnin jälkeen viemärilinjaan. Sukan hukkamäärää myös säästää verrattuna isompaan asennusrumpuun, koska jetillä pääsee viemärin lähelle.

Linerjet 150:llä on mahdollista sukittaa halkaisijaltaan DN50-225 putket. Ammuttavan sukan pituudelle ei ole rajoitteita, koska sukan kapasiteettia rajoittavaa säiliötä ei ole. Sukka syötetään laitteen läpi suoraan viemäriputkeen.

Huono puoli jetissä on suuri tarvittava ilmamäärä pitkissä sukituksissa, joten jettiä varten tarvitsee ison kompressorin. Sen lisäksi jetti ei sovellu ylöspäin tehtäviin sukituksiin, koska ammuttu sukka tyhjenee ilmasta joka kerta, kun sukkaa lisätään jetin sisälle.

Onos

Author Onos

More posts by Onos

Leave a Reply