Viemäriremontin hinta sukittamalla

By 15/04/2018Uncategorized

Omakotitalon viemäriremontin hinta sukittamalla

Omakotitalon viemäriremontin hinta sukittamalla on noin 8000 – 12000 euroa. Hintaan vaikuttaa suurimmaksi osin viemärihaarojen eli viemäripisteiden määrä.

Esimerkkitalona käytämme omakotitaloa, jonka koko on 100 – 200 neliötä, ja se sisältää noin 8 – 12 viemäripistettä. Esimerkiksi 9 pisteen talo: kaksi wc-lähtöä, kaksi wc-allas lähtöä, 4 lattiakaivoa, ja keittiö. Viemärien kunnostus sukittamalla parhaita materiaaleja käyttäen maksaa tällaiselle esimerkkitalolle noin 8000 – 12000 euroa.

Yleensä omakotitalon viemäriputket sukittaa noin 4 – 5 päivässä, jolloin kaikki vanhat putket on tehty sukittamalla. Materiaalikustannukset ovat yleensä noin 15-20% urakan hinnasta.

Jossain poikkeustapauksissa, jos viemäripisteitä on erityisen paljon, voi hinta olla suurempi.

Työn osuus ja kotitalousvähennys

Viemäriremontin kustannuksesta suurin osa on työtä, joka puolestaan on kotitalousvähennettävää. Kotitalousvähennys vuonna 2018 on 50 % remontin työn osuudesta, kuitenkin enintään 2400 euroa. Esimerkiksi 8000 euron, 1 viikon kestävän viemäriremontin työn osuus on noin 5000 euroa, josta voi saada 2400 euroa kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen jälkeen remontin hinnaksi jäisi siis 5600 euroa.

 

 

 

 

 

Talon poikkileikkaus. Viemäriremontti sukitus menetelmällä.
Onos

Author Onos

More posts by Onos

Leave a Reply