Mitä on sukitus?

Sukitus tai sujutus ovat nimiä modernille menetelmälle suorittaa viemärisaneeraus. Sukituksessa vanhan viemäriputkiston sisälle asennetaan polyesterimuovista valmistettu, epoksimuovilla kyllästetty ”sukka”. Sukitusmenetelmä soveltuu sekä omakotitaloille että rivi- ja kerrostaloille. Sukituksen suurimmat edut ovat remontin vaivattomuus ja kustannustehokkuus. Vanhoja viemäriputkia ei tarvitse kaivaa esiin, vaan sukituksella tehty viemäriremontti onnistuu rakenteita rikkomatta. Tämä johtaa lisäksi huomattaviin kustannussäästöihin perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna. Sukittamalla tehdystä viemäriremontista voitte kysyä lisätietoa myynniltämme.

Kuinka viemärisukitus tehdään?

Asennusvaiheessa sukka on elastinen ja pehmeä. Kovettuessaan sukka muodostaa itsekantavan, uuden putken vanhan viemäriputken sisälle, vanhan viemäriputken toimiessa muottina. Sukittamalla saneerattu viemäriputki on uutta vastaavassa kunnossa.

  1. Työ alkaa viemärikalusteiden irroittamisella, sen jälkeen suojataan kulkureitit ja työpisteet.
  2. Kaikki työvaiheet putkiston sisällä tehdään viemärikameran avulla. Ensiksi jyrsitään ruoste ja muu kertymä putkistosta pois ja valurautaiset lattiakaivot hiotaan puhtaaksi ruosteesta. Putket videokuvataan.
  3. Putkisto sukitetaan useassa eri työvaiheessa.Lattiakaivot pinnoitetaan mäntyöljypohjaisella pinnoitteella. Lattiakaivoihin on mahdollista myös asentaa uusi sovite, jolloin lattiakaivoa ei tarvitse pinnoittaa.  Sukituksen jälkeen valmis lopputulos videokuvataan uudelleen.
  4. Irroitetut viemärikalusteet asennetaan takaisin paikoilleen, tehdään loppusiivous ja työ on valmis. Putkista saa videot ennen ja jälkeen sukituksen todisteena työn laadusta.

Sukituksella viemäriremontti onnistuu myös silloin, kun vanhoissa viemäreissä on reikiä tai halkeamia. Uusi sukitettu viemäriputki ei ruostu tai kerää epäpuhtauksia. Uusi sukitettu putkisto kestää noin 50 vuotta.

Käytämme Suomalaista Snakeliner-sukitusmateriaalia, joka on VTT-sertifioitu VTT-C-12035-17. Menetelmässä putkiston haarakohtiin asennetaan haarakappale. VTT-sertifioitu sukitusmenetelmä on useamman vakuutusyhtiön hyväksymä.

Valurautaiset lattiakaivot voidaan saneerata Linerdrain lattiakaivoinsertillä tai vaihtoehtoisesti pinnoittamalla.

Mihin sukitus soveltuu?

Sukitusmenetelmä soveltuu sekä omakotitaloille että rivi- ja kerrostaloille. Laajamittaisempaa putkiremonttia suunnitellessa on hyvä tiedostaa, että sukituksella voidaan saneerata viemäriputket, ei käyttövesiputkia. Käyttövesiputket voidaan saneerata sukituksen kanssa samanaikaisesti perinteisellä menetelmällä.

Mistä tiedän soveltuuko sukitus kiinteistööni?

Sukitukseen liittyvissä kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä myyntiimme. Myyjämme tekevät kanssanne kartoituksen kiinteistöstä. Kartoitukseen kuuluu myös viemärien kuvaus. Viemärikuvaus suoritetaan tarkoitukseen kehitetyllä viemärikameralla. Kuvauksen jälkeen saadaan yleensä hyvä kuva viemärien kunnosta ja soveltuuko sukitusmenetelmä.

Mikäli suunnittelette viemäriremonttia, ottakaa yhteyttä

Sukituksen avulla saadaan huonokuntoinen viemäri (vasemmalla) saneerattua uutta vastaavaan kuntoon (oikealla).

Viemäri ennen sukitusta Viemäri sukituksen jälkeen
Sukitetun mutkan ja haarakohdan poikkileikkaus
Vanhan viemäriputken sisälle asennetaan polyesterimuovista valmistettu sukka
Sivuhaarat avataan ja sukitetaan
Brawoliner materiaalilla mutkat onnistuvat siististi